Odoo CRM -moduulin käyttö

Odoo asiakaskontaktoinnissa (video)

Veikko Väätäjä

Odoon käyttö kasvaa kovasti. Maailmalla Odoolla on yli 2 miljoonaa käyttäjää (tilanne kesä 2016). Suomessakin Odoota hyödyntää jo joukko edelläkävijöitä, mutta suomalaisia käyttäjiä soisi olla enemmän. Auttaisiko suomenkielisen videomateriaalin tarjoaminen Odoo-käytön lisääntymiseen?

Jotta saamme hyödynnettyä Odoota Suomessa enemmän, tein suomenkielisen tutustumismateriaalin Odoon CRM-osuudesta. Sen avulla pysyt helposti katsomaan miltä Odoon CRM näyttää ja olisiko se sopiva sinulle. Kun saamme enemmän suomenkielistä Odoo-materiaalia niin uskon että Odoon käyttö kasvaa myös meillä ja saamme kiinni ja ohitamme kansainvälisen tason Odoon hyödyntämisessä!

Ohessa nopea neljän minuutin läpikäynti siitä miten voit käyttää Odoo CRM:n ominaisuuksia asiakkaiden tietojen ja yhteydenottojen hallintaan. Video on tehty Odoo versiolla 8 ilman räätälöintejä, lisämoduuleita tai perusasetusten muokkausta joten pystyt omassa Odoo-ympäristössäsi koittamaan ja käyttämään samoja toimintoja.

 

Oliko tästä hyötyä?

Kerro minulle mitkä aiheet kiinnostavat sinua Odoossa. Teen seuraavat videot ja muut tukimateriaalit ja huomioin niitä tehtäessä saadun palautteen. Voit esimerkiksi ehdottaa aiheita mitkä kiinnostavat. Kerro sähköpostilla veikko@unkkuri.com mistä aiheesta haluat materiaalia ja oliko tästä videosta sinulle apua.